Artistul plastic Andrei Mudrea va fi condus marți pe ultimul drum

  • 17 Ianuarie 2022 15:44
Artistul plastic Andrei Mudrea va fi condus marți pe ultimul drum

Artistul plastic Andrei Mudrea va fi condus mâine pe ultimul drum și va fi înmormântat la Cimitirul Central din Chișinău.

Astăzi, 17 ianuarie, începând cu ora 17.00, corpul neînsuflețit va fi depus la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, din Chișinău.

Marți, 18 ianuarie, începând cu ora 10.30, la biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, va avea loc liturghia prohodului, iar cortegiul funerar va porni spre cimitir la 11.30.

Mitingul de doliu este programat la ora 12.30, la Cimitirul Central, intrarea de pe str. Armenească.

Artistul plastic Andrei Mudrea, unul dintre cei mai renumiți și talentați pictori din Republica Moldova, s-a stins din viață duminică, la vârsta de 67 de ani.

Andrei Mudrea s-a născut în 1954, în Mitocul Vechi, raionul Orhei, a fost unul dintre discipolii lui Mihai Grecu, iar opera sa va rămâne de referință în arta plastică basarabeană.

Autor al mai multor lucrări de pictură, grafică, sculptură, Andrei Mudrea a fost fondator și membru al „Grupului Zece”, cei mai talentați pictori din R. Moldova.

Lucrările sale, de la prima expoziție personală din 1983 la Chișinău, au fost expuse apoi la Moscova, Paris, Saint-Malo, Strasbourg (Consiliul Europei), la Varșovia, Lisabona, precum și în mai multe saloane expoziționale din Italia, Franța, Rusia și România.

Tablourile și obiectele de artă semnate de artistul Andrei Mudrea, Maestru Emerit al Artei, se află în numeroase colecții publice și private din diverse țări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău