Artistul moldovean care pictează pe un perete din Timișoara Unirea Basarabiei cu România

  • 29 Martie 2019 10:15
Artistul moldovean care pictează pe un perete din Timișoara Unirea Basarabiei cu România

Artistul plastic Alexei Luca pictează pentru prima dată la Timișoara un perete cu vopsea acrilică, o lucrare ce reflectă Ziua Unirii Basarabiei cu România.

„Am vrut să reprezint România Mare și sunt zece personaje, adică zece teritorii care au fost unite, băieți și fete care dansează o horă în haine naționale, portul național după regiunea teritoriilor, și crează dansul unirii. Eu, dacă sunt din Moldova, am vrut să fac o unire, e o temă tare interesantă și am vrut să o redau cumva", spune Alexei Luca.

Alexei Luca este autorul celui mai lung Street Art din Republica Moldova, el a pictat un perete în lungime de aproximativ 400 de metri îmbinând arta vizuală cu lectura și poezia.

„Acolo sunt reprezentate mai multe poezii, povești, i-am reprezentat pe Ion Creangă, Mihai Eminescu. Lumea să citească poezii prin pictura asta pe care am redat-o acolo", mai spune Alexei Luca.

„Pictura, arta, imprimeurile manuale, dansul, muzica, spectacolul umoristic, gastronomia și degustarea de vinuri din Basarabia vă așteaptă, până sâmbătă, la Bastionul Theressia", spune președintele Asociației Studenților Basarabeni din Timișoara Doina Andronic.

În centrul municipiului de pe Bega are loc un târg al meșterilor populari, care va fi deschis până sâmbătă, 30 martie, ultima zi a Festivalului Cultural Zilele Basarabiei. Manifestările se vor încheia cu un concert, în Piața Libertății, susținut de Mark Stam, The Glimpse, The Wax Road și Adriana Onceanu a mai precizat, Doina Andronic. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău