Artiști renumiți din țară și de peste hotare, în cadrul celei de a 53-a ediție a festivalului „Mărțișor”

  • 28 Februarie 2019 14:29
Artiști renumiți din țară și de peste hotare, în cadrul celei de a 53-a ediție a festivalului „Mărțișor”

Zeci de concerte cu cei mai renumiți artiști din Republica Moldova și de peste hotare vor fi prezentate în cadrul celei de a 53-a ediție a festivalului „Mărțișor”, care demarează mâine, 1 martie.

Timp de 10 zile, cât va dura Festivalul „Mărțișor”, publicul va avea posibilitatea să audieze artiști de cel mai înalt nivel din Republica Moldova și oaspeți veniți din 12 țări. Printre aceștia se numără interpreți și formații menite să satisfacă cele mai variate gusturi – Orchestra Lăutarii, ansamblul Joc, Brio Sonores, formația Holograf, interpreții Goran Bregovici, Paula Seling, Baset Tumanean, Alexandr Fiseiski, legenda rockului internațional Uriah Heep și altele.

Festivalul va debuta cu un concert de excepție ce va avea loc la Palatul Național pe data de 1 martie, intitulat “In duet cu primăvara” și va continua și în alte săli de spectacole din Chișinău și localități din Republica Moldova.

Melomanii vor avea rare ocazii de a audia compatrioți de-ai noștri care au cucerit cele mai prestigioase scene din Europa, printre care interpreta de operă Natalia Gavrilan, virtuosul viorist Ilian Gîrneț, a menționat directoarea Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu:

„Alături de Baset Tumanean va evolua și adorabila noastră interpreta Natalia Gavrilan, pe care o admirăm pentru prestația ei și pentru seriozitate. De asemenea, Ilian Gârneț, pe care l-am abordat cu ceva timp în urmă, ca să-și programeze această dată, să mai vină și pe la Chișinău. Ziceam că are o carieră foarte bună, este maestru de concert la una din prestigioasele orchestre din Munchen, are și o carieră solistică. Va cânta niște lucrări extrem de complicate, pentru care își făcea griji, dar Orchestra Sălii de Operă și Balet s-a descurcat de minune și credem în reușita acestui concert.

Pe scena Palatului Național din Chișinău, în cadrul unui spectacol extraordinar de muzică populară și folclor, va evolua orchestra Lăutarii.

În cadrul unui concert intitulat Legende retro vor evolua duetul „Miraj”, interpretul Puppo, iar pe data de 8 martie ansamblul Brio Sonores va prezenta un concert dedicat femeilor, a menționat directorul general al Moldova Concert, Andrei Locoman.

„În cadrul proiectului „Interetnica” vor evolua ansamblurile „Bîcadînja” din Comrat, ansamblul „Radoliubie”, „Enigma romilor”, „Buzava”, „Heden”. Pe 4 martie va avea loc un spectacol al orchestrei „Lăutarii”, “Cântul meu e pentru toți”, cu foarte mulți  interpreți din România - Ionuț Fulea, Constantin Bahrin, Viorica Macovei, Cristian Pomohaci și de aici de la noi, tradițional, soliștii Lăutarii – doamna Ioana Căpraru, Nicolae Ciubotaru, Ion Palade, Tatiana Jacotă, Lilia Roșca”.

Prețul biletelor la concerte variază între 50 și 1100 de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău