Artiști plastici din R.Moldova și România vor participa la Tabăra de pictură din Parcova, Edineț

  • 07 August 2018 13:10
Artiști plastici din R.Moldova și România vor participa la Tabăra de pictură din Parcova, Edineț

Șase artiști plastici din Republica Moldova și România vor participa la cea de-a XVI-a ediție a Taberei de pictură din Parcova, Edineț, care se va desfășura în perioada 10 - 19 august, informează MOLDPRES.

Scopul manifestării este de a revitaliza viața culturală din R. Moldova, prin înființarea unei Colecții de artă contemporană, precum și identificarea, valorificarea și promovarea creațiilor de adevărată valoare artistică. Pentru aceasta, în cadrul taberei vor fi organizate workshop-uri între artiștii invitați și tinerii cu potențial artistic din zonă și un Centru de Documentare artistică - pornind de la informarea despre edițiile precedente ale Taberei și continuând cu cercetarea etnografică, muzeografică asupra zonei.

Evenimentul se va încheia cu o expoziție vernisată în cadrul Universității Populare de Vară la Centrul de Cultură din orașul Cupcini.

Potrivit organizatorilor, Tabăra de creație „Parcova”, a devenit un eveniment cultural de anvergură, care a acumulat un patrimoniu valoros. Astfel, pe parcursul desfășurării Taberei de creație, în patrimoniul ei au fost incluse peste 200 lucrări semnate de artiști consacrați din Belarus, Franța, Olanda, Polonia, R. Moldova, România, Rusia, Ucraina ș.a.

Tabăra de pictură este organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Consiliul Raional Edineț, Primăria acestui oraș, Asociația Culturală „Parcova-Nova”, Primăria Parcova și Primăria Cupcini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău