Arnold Schwarzenegger acuză companiile petroliere și producătorii auto că au ales să mintă cu privire la efectele poluării

  • 28 Mai 2019 16:02
Arnold Schwarzenegger acuză companiile petroliere și producătorii auto că au ales să mintă cu privire la efectele poluării

Starul de Holywood Arnold Schwarzenegger a acuzat companiile petroliere și producătorii auto de faptul că au mințit în legătură cu poluarea. El a afirmat, la un summit pe marginea climei, desfășurat în țara sa natală, Austria, că firmele petroliere au știut încă din anii 1970 despre pericolele poluării, însă au ales minciuna, scrie Rador.

El a apreciat-o pe activista suedeză Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani, care a declanșat un val global de proteste ale școlilor, în sprijinul adoptării de măsuri pe marginea climei.

În discursul său la același summit, Greta Thunberg a acuzat politicienii și mass-media de un eșec în a acționa în această privință: "Președinți, celebrități, politicieni, directori executivi și jurnaliști - oamenii vă ascultă, ei sunt influențați de voi și, prin urmare, aveți o responsabilitate enormă. Să fim sinceri, aceasta este o răspundere pe care majoritatea nu ați reușit să v-o asumați."

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău