Armenia și Azerbaidjanul au convenit asupra principiilor de bază ale unui tratat de pace

  • 18 Noiembrie 2023 14:50
Armenia și Azerbaidjanul au convenit asupra principiilor de bază ale unui tratat de pace

Armenia și Azerbaidjanul au căzut de acord asupra principiilor de bază ale unui tratat de pace, a declarat sâmbătă premierul armean Nikol Pașinian, relatează Agerpres.

Cele două țări sunt în conflict de mai multe decenii, în principal din cauza regiunii azere Nagorno-Karabah, populată majoritar de etnici armeni, ale căror vise de independență au fost spulberate după o ofensivă fulgerătoare a Azerbaidjanului din septembrie, care a declanșat un exod în masă al etnicilor armeni din această regiune.

Însă Pașinian a declarat că s-au înregistrat unele progrese în negocierile privind semnarea unui tratat de pace, cu toate că tot premierul armean a fost citat spunând că cele două state au încă dificultăți în a cădea de acord asupra anumitor chestiuni.

"Avem vești bune și vești proaste despre procesul de pace Armenia-Azerbaidjan. Este bine că am căzut de acord asupra principiilor de bază ale păcii cu Azerbaidjanul. Acest lucru s-a întâmplat prin intermediul medierii făcute de șeful Consiliului European, Charles Michel, ca urmare a întâlnirilor mele cu președintele Azerbaidjanului la Bruxelles. Cea mai importantă veste rea este că vorbim în continuare limbi diplomatice diferite și foarte adesea nu ne înțelegem", a declarat Pașinian, la Erevan, relateaz[ sursa citată.

Pașinian a mai declarat că Armenia a propus un schimb de prizonieri armeni cu toți prizonierii azeri, potrivit TASS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău