Armenia | O nouă rundă de negocieri între putere și opoziție, după demisia lui Serj Sargsyan

  • 24 Aprilie 2018 13:57
Armenia | O nouă rundă de negocieri între putere și opoziție, după demisia lui Serj Sargsyan

O nouă rundă de negocieri între putere și opoziție urmează să aibă loc în Armenia după demisia premierului Serj Sargsyan.

Liderul opoziției armene, Nikol Pashinyan, a anunțat, astăzi, că a doua rundă de negocieri între opoziția și autoritățile din Armenia urmează să aibă loc miercuri, iar discuțiile ar trebui să vizeze „un transfer de putere fără seisme".

Cel care a condus lupta împotriva lui Serj Sargsyan și l-a făcut pe acesta din urmă să demisioneze, luni, din funcția de premier al Armeniei a menționat că „dacă nu se întâmplă nimic extraordinar, acțiunile susținătorilor săi se vor fi limita la evenimentele legate de împlinirea a 103 ani de la genocidul împotriva poporului armean", marcată anual la 24 aprilie.

Astfel, Pashinyan și-a îndemnat susținătorii să se adune la ora 15:00, în Piața Republicii din Erevan, de unde să meargă împreună la Memorialul Tsitsernakaberd, pentru a aduce un omagiu victimelor genocidului armean din 1915. „Miercuri seară, vom organiza din nou un miting în Piața Republicii, la ora 19:00, pentru a vă informa despre cum decurg negocierile și pentru a vedea ce trebuie facem astfel încât să aducem revoluția noastră pașnică de catifea într-o fază logică și completă", a afirmat Pashinyan. 

Menționăm că Serj Sargsyan și-a anunțat ieri demisia din funcția de premier al Armeniei, după ce au avut loc, timp de mai multe zile, proteste de amploare la Erevan împotriva acestuia. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,06 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău