Armele rusești nu impresionează NATO. „Echipamentul militar - modest, comanda și controlul rudimentare”

  • 22 Septembrie 11:27
Armele rusești nu impresionează NATO. „Echipamentul militar - modest, comanda și controlul rudimentare”

Vladimir Putin a amenințat în cursul zilei de ieri din nou NATO cu un război nuclear, precizând în discursul său din fața națiunii că Federația Rusă deține armament mai modern decât cea mai puternică alianță militară din istorie, scrie defenseromania.ro.

Amenințările lui Vladimir Putin au avut loc în contextul în care președintele rus a anunțat mobilizarea parțială, fapt ce trădează desfășurarea invaziei din Ucraina, conform planului Kremlinului. 

Putin a amenințat Occidentul cu „mijloace de distrugere cu componente mai moderne decât cele ale țărilor NATO” și a dat asigurări că nu blufează, fiind dispus să folosească arme de distrugere în masă pentru a apăra „integritatea teritorială rusă” și „poporul nostru”.

Armamentul modern de care Federația Rusă vorbește pare să fie doar o chestiune de propagandă. În cele aproape 7 luni de invazie în Ucraina, Moscova a pierdut tehnică militară uriașă, a arătat carențe logistice imense iar sistemul său de comandă și control s-a demonstrat cel puțin știrbit, una din repercusiuni fiind moartea pe capete a generalilor implicați în „operațiunea specială” și a ofițerilor ruși.

Mircea Geoană: Armata rusă, echipată modest. Comanda și controlul - rudimentare

Mircea Geoană, Secretarul Adjunct al NATO, a remarcat și el că strategia lui Potemkin folosită de ruși. Înaltul oficial al Alianței Nord Atlantice precizează că tehnica modernă de care vorbește președintele rus e limitată iar sistemul de comandă și control al Federației Ruse e rudimentar. 

Cu toate aceste, din păcate, decizia de a mobiliza rezerviștii, un prim pas până la mobilizarea generală, va înrăutăți situația din Ucraina.

Astfel, Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat: “Orice mobilizare se va adăuga la numărul de trupe și forțe pe care Federația Rusă le are deja în teatru, dar, pentru această creștere de efective militare, va fi nevoie de timp considerabil și de echipament”

„Iar din ceea ce am văzut până acum, trupele rusești sunt echipate modest, sunt deficitare în termeni de logistică militară, iar comanda și controlul adecvate sunt extrem de rudimentare, având rezultate slabe.

Dar, într-adevăr, toate aceste evoluții vor aduce o înrăutățire a situației din Ucraina, pentru că o escaladare a conflictului va însemna, din păcate, mai multă suferință, mai multe pierderi de vieți. Atât vieți ale luptătorilor ucraineni, cât și ale soldaților ruși. Președintele Putin poate pune capăt acestui război prin retragerea forțelor sale, prin oprirea invadării unei alte țări”, a conchis Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău