Armata Ucrainei se pregătește să atace Crimeea, anunță un oficial de la Kiev

  • 20 Iulie 2022 09:14
Armata Ucrainei se pregătește să atace Crimeea, anunță un oficial de la Kiev

Ucraina se pregătește să atace Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, anexată de Rusia în 2014, precum și Flota Rusă de la Marea Neagră staționată acolo, potrivit unui oficial guvernamental ucrainean, citat marți de agenția DPA, potrivit Agerpres.

„Primim capabilități anti-navă și mai devreme sau mai  târziu vom viza flota”, a declarat unul dintre vice-miniștrii ucraineni  ai apărării, Volodîmîr Havrîlov, pentru ziarul The Times în timpul unei  vizite la Londra.

„Rusia va trebui să părăsească Crimeea dacă ei doresc să existe ca țară”, a adăugat el.

Potrivit lui Havrîlov, recăpătarea Insulei Șerpilor, ocupată de Moscova la începutul invaziei, a fost un prim pas.

„Suntem gata să-i luăm la țintă peste tot în Marea Neagră, dacă avem această capacitate”, a adăugat el.

Purtătorul  de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat spunând că  remarcile lui Havrîlov confirmă necesitatea „operațiunii militare  speciale”, denumirea oficială a războiului în Rusia și care urmărește,  printre altele, „denazificarea” și „demilitarizarea„ Ucrainei.

Potrivit  secretarului de presă prezidențial rus, astfel de declarații ce conțin  „pretenții asupra teritoriului Rusiei vorbesc încă o dată despre  corectitudinea operațiunii speciale”.

„Numai prin  astfel de mijloace Ucraina poate fi eliberată de asemenea reprezentanți  ai conducerii”, a mai declarat Peskov, potrivit agenției oficiale de  presă ruse TASS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău