Armata ucraineană menține o defensivă solidă la Bahmut, constată liderul grupării Wagner

  • 06 Aprilie 2023 17:49
Armata ucraineană menține o defensivă solidă la Bahmut, constată liderul grupării Wagner

Liderul unității paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că trupele ucrainene nu abandonează orașul Bahmut, și chiar dacă ar face-o trupele lui vor avea nevoie de mai mult sprijin din partea armatei ruse pentru a putea să înainteze mai departe, transmite Agerpres.

„Trebuie spus clar că inamicul nu pleacă nicăieri", a avertizat Prigojin pe Telegram. El notează că trupele ucrainene au organizat o apărare solidă în interiorul orașului, mai ales de-a lungul liniilor de cale ferate și în clădirile înalte din vestul orașului. Chiar dacă aceste poziții ar cădea, a continuat liderul Wagner, trupele ucrainene se pot replia pe poziții de rezervă la periferia orașului și în localitatea Ceasov Iar, situată mai către vest.

"De aceea, în opinia mea, nu putem vorbi acum despre nicio ofensivă" dincolo de Bahmut, a indicat Evgheni Prigojin.

El a reafirmat că nu este mulțumit de sprijinul pe care combatanții săi îl primesc din partea forțelor regulate ale armatei ruse, precizând trei probleme esențiale, respectiv protecția flancurilor, structura de comandă și furnizarea de muniții.

"Prima problemă este să ne asigurăm că flancurile noastre sunt bine protejate (iar aceasta cu un mare semn de exclamare). A doua este să ne asigurăm că avem o comandă organizată corespunzător. Și a treia, este muniția (un alt semn de exclamare)", a detaliat Prigojin, care a acuzat repetat conducerea armatei ruse că privează forțele sale de muniții.

Unitățile grupării Wagner sunt în prima linia a asaltului asupra orașului Bahmut, locul celei mai sângeroase bătălii în desfășurare pe frontul deschis de Rusia în estul Ucrainei. Potrivit unui responsabil prorus din provincia ucraineană Donețk, armata ucraineană ar fi pierdut la Bahmut cel puțin 15.000 de soldați.

Președintele rus Vladimir Putin i-a primit joi la Kremlin pe liderii pe care i-a instalat în regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, anexate în septembrie anul trecut de Rusia, deși pe teren le controlează doar parțial. El le-a semnalat acestora că obiectivul trupelor ruse este deplasarea liniei frontului la o distanță care să nu le permită trupelor ucrainene să lovească cu artileria trupele ruse sau capitalele provinciilor Donețk și Lugansk

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău