Armata ucraineană declară că a doborât 47 din 55 de rachete lansate de Rusia joi dimineață asupra Ucrainei

  • 26 Ianuarie 2023 14:30
Armata ucraineană declară că a doborât 47 din 55 de rachete lansate de Rusia joi dimineață asupra Ucrainei

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 47 din 55 de rachete câte a lansat joi dimineață Rusia asupra Ucrainei, a anunțat comandantul șef al forțelor armate ucrainene Valeri Zalujnîi, potrivit AFP și Reuters, citat de Agerpres.

Apărarea antiaeriană a 'distrus 47 de rachete de croazieră dintre care 20 în zona capitalei' Kiev, a indicat Zalujnîi pe Telegram. În total, rușii au efectuat 55 de tiruri cu rachete lansate din aer și de pe mare, a adăugat el.

În atacul de joi, Moscova a utilizat racheta hipersonică Kh-47 Kinjal, printre alte tipuri, a specificat generalul Valeri Zalujnîi. Conform Unian, forțele ruse au mai lansat rachete de tipul Kh-101, Kh-555, Kalibr și Kh-59.

În plus, trei din patru rachete ghidate Kh-59 nu și-au atins ținta, a adăugat Zalujnîi.

'Obiectivul rușilor rămâne neschimbat: de a pune presiune psihologică asupra ucrainenilor și de a distruge infrastructura critică', subliniază el. 'Dar nu vor putea să ne înfrângă!', afirmă generalul ucrainean în aceeași postare.

Avioane de luptă rusești au efectuat noi lovituri cu rachete joi dimineață, la o oră de vârf, asupra Ucrainei, la câteva ore după un atac masiv cu drone în cursul nopții.

Administrația militară a Kievului a informat anterior că 'peste 15 rachete de croazieră' rusești au vizat orașul, adăugând că toate au fost doborâte, conform AFP și Reuters, care nu au reușit să verifice în mod independent această informație.

O rachetă a lovit o clădire nerezidențială dintr-un cartier din Kiev, făcând un mort și doi răniți, potrivit primarului Kievului, Vitali Kliciko, a transmis postul de televiziune ucrainean Kanal 24. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău