Armata ucraineană anunță respingerea unui atac rus în Donbas și ''pierderi semnificative'' în rândurile inamicului

  • 06 Iulie 2022 13:33
Armata ucraineană anunță respingerea unui atac rus în Donbas și ''pierderi semnificative'' în rândurile inamicului

Armata ucraineană a anunțat miercuri că a respins în timpul nopții un atac al forțelor militare ruse în regiunea Donbas, în estul Ucrainei, informează dpa.

Forțele armate ucrainene "au provocat pierderi semnificative inamicului" în timpul unei tentative de ofensivă lângă Verhnokamianske, Bilohrivka și Hrîhorivka, iar forțele ruse s-au retras, a anunțat statul major al armatei ucrainene, scrie Agerpres.

Cele trei mici localități se află la 10-15 kilometri vest de Lisiciansk, oraș ucrainean capturat de forțele militare ruse la sfârșitul săptămânii trecute.

În zona Bahmut din sudul Ucrainei, forțele ucrainene au reușit de asemenea să oprească o ofensivă a trupelor ruse și le-au provocat pierderi, potrivit armatei ucrainene.

Informațiile nu au putut fi verificate din surse independente.

Armata ucraineană a ridicat un nou zid de apărare de-a lungul a trei mici orașe - Siversk, Soledar și Bahmut - după ce orașele-gemene Severodonețk și Lisiciansk au căzut în mâinile rușilor.

Scopul este de a opri ofensiva rusă dinspre estul zonei industriale Sloviansk-Kramatorsk, unde se află cartierul general al armatei ucrainene în Donbas. Luptele continuă în prezent de-a lungul liniilor frontului.

După cucerirea Luganskului și a unei părți din regiunea vecină Donețk, care împreună alcătuiesc provincia Donbas, teritoriu ucrainean revendicat de Moscova, rușii și-au creat un culoar care unește estul cu sudul și peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal și controlată de Kremlin încă din 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău