Armata siriană | Șase persoane au fost ucise la baza aeriană Shayrat în atacul american

  • 07 Aprilie 2017 12:15
Armata siriană | Șase persoane au fost ucise la baza aeriană Shayrat în atacul american

Șase persoane au fost ucise în atacul american cu rachete de croazieră din noaptea de joi spre vineri, care a provocat pagube extinse, au anunțat joi forțele armate siriene, care denunță acest atac drept o agresiune ce subminează operațiune Damascului în lupta împotriva terorismului, relatează The Associated Press.

Această declarație a fost citiă la televiziune vineri, la numai câteva ore după ce Statele Unite au lansat aproximativ 60 de rachete de croazieră de tip Tomahawk asupra bazei aeriene siriene de la Shayrat, la sud-est de orașul Homs, scrie news.ro.

Este vorba despre primul atac american asupra forțelor siriene de la începutul războiului, în 2011.

Generalul  Ali Ayyoub , șeful Statului Major al armatei siriene, a acuzat Washingtonul că a folosit presupusul atac chimic de marți din orașul Khan Sheikhoun ca un ”pretext” pentru a comite o ”agresiune flagrantă”, fără să știe ceea ce s-a întâmplat acolo cu adevărat.

Damascul acuză luptători din cadrul opoziției siriene că depozitau armament chimic în acest orășel din provincia Idleb, în nord-vestul țării, aflat sub controlul rebelilor și jihadiștilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău