Armata siriană a interceptat rachete lansate de avioane israeliene la nord de Alep

  • 28 Martie 2019 08:34
Armata siriană a interceptat rachete lansate de avioane israeliene la nord de Alep

Armata siriană a interceptat miercuri câteva rachete lansate de avioane israeliene în timpul unor raiduri asupra zonei industriale din nordul orașului Alep, care au provocat doar daune materiale, potrivit informațiilor difuzate de televiziunea de stat, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

"Agresiunea israeliană a vizat câteva poziții din zona industrială Sheikh Najar și câteva rachete inamice au fost doborâte", se arată într-un comunicat al armatei.

Experții militari susțin că Alep reprezintă una din zonele principale în care se află Gărzi revoluționare de elită iraniene, venite în sprijinul milițiilor locale ce luptă de câțiva ani alături de armata siriană pentru a combate insurgenții.

Israelul, care consideră Iranul cea mai mare amenințare la adresa sa, a atacat în mod repetat țintele iraniene din Siria, precum și pe cele ale milițiilor aliate, inclusiv pe cele ale organizației paramilitare șiite Hezbollah din Liban.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că Israelul a întreprins "sute" de atacuri în ultimii ani ai războiului din Siria pentru a slăbi forța Iranului și a aliatului său, Hezbollah.

Odată cu apropierea datei alegerilor (9 aprilie), guvernul israelian și-a intensificat atacurile asupra Siriei și a adoptată, de asemenea, o poziție mai dură față de Hezbollah, la granița cu Libanul.

Sursa: Agerpres 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău