Armata siriană a efectuat raiduri aeriene în apropiere de Damasc, în pofida unui armistițiu declarat sâmbătă

  • 23 Iulie 2017 16:52
Armata siriană a efectuat raiduri aeriene în apropiere de Damasc, în pofida unui armistițiu declarat sâmbătă

Avioane de război ale guvernului sirian au efectuat, duminică, mai multe raiduri aeriene în zona Ghouta Orientală, lângă capitala Damasc, la o zi după ce armata siriană a declarat o încetare a ostilităților în regiune, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

 Organizația de monitorizare a războiului sirian, cu sediul în Marea Britanie, a precizat că ziua de sâmbătă a fost relativ calmă, după intrarea în vigoare a armistițiului, fiind înregistrate incidente izolate cu focuri de obuze.

Duminică, șase raiduri aeriene au lovit orașele Douma și Ain Terma, în Ghouta Orientală, controlată de rebeli. Guvernul și armata nu au făcut, deocamdtă, niciun comentariu, pe tema recentelor atacuri.

Armata siriană a declarat o "încetare a activităților combatante", începând de sâmbătă, de la prânz, în Ghouta Orientală, aflată sub asediu, care este de multă vreme sub controlul opoziției.

Numeroase tentative pentru un armistițiu durabil în vestul Siriei, unde rebelii au pierdut teren, în ultimul an, în fața forțelor guvernamentale și a aliaților acestora, au eșuat, fiecare dintre părțile combatante învinuind-o pe cealaltă. Statele Unite, Rusia și Iordania au mediat, în luna iulie, un "acord de deescaladare" pentru sud-vestul Siriei, ce a redus violențele. Acordul nu include Ghouta Orientală.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău