Armata rusă va apăra un oraș din Arctica de urșii polari înfometați

  • 15 Februarie 2019 17:37
Armata rusă va apăra un oraș din Arctica de urșii polari înfometați

Locuitorii unui oraș rusesc din Arhipelagul Novaia Zemlea din Arctica urmează să primească protecție militară pentru a se apăra de un aflux de urși polari înfometați, au anunțat vineri autoritățile, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Orașul Belushia Guba a implementat un ''regim pentru situații de urgență'' în ultima săptămână, în contextul în care 50 de urși polari au intrat în zone rezidențiale, a precizat administrația locală.

"Este imposibil să fugi de un urs polar!", a precizat administrația într-un comunicat.

"Din cauza unui deficit de mâncare, urșii polari își îndreaptă atenția asupra oricărei surse potențiale de hrană, inclusiv oameni", se mai arată în comunicat.

Conform unor relatări media, întinderile de gheață care în mod tradițional oferă teren de vânătoare natural pentru urși s-au diminuat din cauza unor temperaturi relativ mai mari.

Armata a precizat în publicația sa oficială, Steaua Roșie, că îi va apăra pe localnici împotriva urșilor cu ''comportament agresiv'' în contextul în care sunt implementate măsuri pentru a preveni viitoare inundații.

În locul gropii de gunoi în aer liber din apropierea orașului ar urma să se instaleze un cuptor de incinerare a deșeurilor în următorii doi ani pentru a nu mai atrage urșii în căutare de mâncare.

Însă există speranță, a precizat armata, în ciuda unei creșteri semnificative a numărului urșilor în zonă în ultimele două săptămâni.

Și asta pentru că s-a format un strat de gheață pe fondul recentelor scăderi de temperatură. Astfel că noua gheață ar putea atrage atenția urșilor spre prada lor naturală - focile, a precizat armata. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău