Armata rusă s-a recunoscut înfrântă și s-a retras complet din Liman. Reacție nervoasă a lui Kadîrov

  • 02 Octombrie 2022 09:38
Armata rusă s-a recunoscut înfrântă și s-a retras complet din Liman. Reacție nervoasă a lui Kadîrov

Armata rusă a anunțat că s-a retras din orașul Liman, un important nod feroviar din estul Ucrainei, recunoscându-și astfel indirect înfrângerea.

Amenințate să fie încercuite, trupele aliate au fost retrase din Liman spre linii mai favorabile', a indicat sec Ministerul Apărării într-un comunicat în care a încercat fără succes să mascheze înfrângerea și pierderea unui oraș strategic atât de important, scrie Defense România.

Liman, aflat sub control rus din mai, este un important nod feroviar către principalele bastioane ucrainene din Donețk: Kramatorsk și Sloviansk.

Căderea Limanului l-a scos din minți pe Ramzan Kadîrov, dictatorul cecen lansându-se într-un val de acuze la adresa generalului rus Alexander Lapin, cel responsabil cu apărarea orașului.

Karîrov îl acuză pe generalul rus că se face vinovat de retragerea rusă și că a dat ordin ca luptători așa-zisa republică Lukansk și unități militare ruse au fost mobilizate pe toate direcțiile frontierelor din Liman, dar acestora nu le-au fost asigurate canalele de comunicații necesare, precum nici muniție suficientă.

Ramzan Kadîrov, citat de publicația rusă Kommersant, susține că în urmă cu două săptămâni a purtat o discuție cu generalul rus Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, pe care l-a informat cu privire la pericolul din Liman. Șeful armatei ruse însă a dat asigurări că generalul Lapin va gestiona cum trebuie situația.

Totodată, potrivit lui Kadîrov, generalul Lapin și-a mutat sediul militar la 150 de kilometri de liniile frontului și de Liman.

Liman se află la nord-est de principalele două bastioane ale armatei ucrainene din Donețk - Sloviansk și Kramatorsk - și la sud-est de Izium, în regiunea Harkov.

Limanul e un punct cheie în ceea ce privește aprovizionarea Armatei ruse în Donbas.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău