Armata rusă ironizată după ce a trimis în Ucraina armament improvizat. „Tancurile Frankenstein” amintesc de ISIS și Al-Qaeda

  • 08 Martie 2023 10:57
Armata rusă ironizată după ce a trimis în Ucraina armament improvizat. „Tancurile Frankenstein” amintesc de ISIS și Al-Qaeda

Rusia a trimis vehicule blindate MT-LB pe front în Ucraina, pe care au fost instalate tunuri antiaeriene de nave 2M-3M improvizate. Componentele datează din anii 40-50 ai secolului XX, scrie ziare.com.

The Telegraph, citând experți militari, scrie că apariția unor astfel de „tancuri Frankenstein” pe front indică faptul că Rusia începe să creeze echipamente militare, copiind metodele ISIS și Al-Qaeda.

Ofițerul și expertul militar al armatei britanice Hamish de Bretton-Gordon spune că a văzut „arme experimentale” similare folosite de luptătorii ISIS în Siria, scrie sursa citată.

„Faptul că presupusa primă armată a lumii adună o varietate de echipamente, cum fac organizațiile teroriste Al-Qaeda și ISIS, mărturisește starea deplorabilă a armatei ruse”.

Se presupune că Federația Rusă a decis să improvizeze din cauza pierderilor mari de pe front. Marina se descurcă însă puțin mai bine, judecând după faptul că au decis să folosească instalațiile navelor pentru a întări transportoarele blindate de personal.

Telegraph sugerează că „tancurile Frankenstein” vor fi trimise în secțiuni relativ calme ale frontului, iar echipamente mai moderne vor fi transferate pe în linia întâi.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, de la începutul invaziei pe scară largă, invadatorii au pierdut 3.432 de tancuri, 6.714 vehicule de luptă și 154.830 de soldați în Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău