Procentul incredibil din armata rusă ce este angajat în Ucraina: „Au o rată de pierderi foarte, foarte mare”

  • 15 Februarie 2023 14:39
Procentul incredibil din armata rusă ce este angajat în Ucraina: „Au o rată de pierderi foarte, foarte mare”

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace a declarat miercuri că un procent enorm din armata rusă - 97% - este implicat în războiul din Ucraina, potrivit BBC News, citat de hotnews.ro.

Întrebat dacă este îngrijorat de faptul că sprijinul Marii Britanii pentru Ucraina reprezintă un cost prea mare pentru propria capacitatea militară a Regatului Unit, Wallace spune că cele două chestiuni nu se „exclud una pe alta".

„A ajuta Ucraina să învingă Rusia în Ucraina contribuie de fapt la propria noastră securitate acasă", a subliniat el.

„Dacă 97% din armata rusă este acum angajată în Ucraina, cu o rată de pierderi foarte, foarte mare, și cu o potențială eficacitate de luptă redusă cu 40%, și aproape două treimi din tancurile lor distruse sau avariate, acest lucru are un efect direct asupra securității Europei", a explicat secretarul britanic al apărării.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus luni, înaintea reuniunii miniștrilor Apărării din statele NATO, că noua ofensivă majoră a Rusiei în Ucraina a început deja.

„Vedem cum trimit mai multe trupe, mai multe arme, mai multe capabilități. Este clar că ne aflăm într-o cursă logistică. Capabilități cheie precum muniția... trebuie să ajungă în Ucraina înainte ca Rusia să poată prelua inițiativa pe câmpul de luptă", a declarat secretarul general al NATO.

Șeful Serviciului de informații al apărării din Ucraina, Kyrylo Budanov, a spus recent într-un interviu pentru Washington Post că aproximativ 326.000 de soldați ruși luptă în prezent în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău