Armata rusă continuă să recruteze militari în Transnistria, nesocotind protestele Chișinăului

  • 22 Februarie 2017 16:31
Armata rusă continuă să recruteze militari în Transnistria, nesocotind protestele Chișinăului

Armata rusă continuă să recruteze militari în regiunea transnistreană, în pofida notelor de protest expediate de Ministerul de Externe de la Chișinău. Anunțurile de recrutare sunt plasate în stațiile de autobuz și pe stâlpi, în loccalitățile subordonate regimului de la Tiraspol. 

Acestea conțin informații privind condițiile de angajare și beneficiile de care ar putea beneficia militarii angajați prin contract, relatează Deschide.md

Astfel, potrivit anunțului, plățile cuvenite militarilor care-și fac serviciul peste hotarele Federației Ruse sunt achitate cu aplicarea unui coeficient de majorare de 1,3. De același coeficient beneficiază militarii odată cu fiecare avansare în grad. În cazul în care militarii își fac serviciul în cadrul „trupelor de pacificare”, coeficientul de majorare este de 1,5. Pe lângă asta, recruților le sunt promise alte plăți, un concediu anual plătit, subsidii și garanții sociale. 

Doritorii care nu au împlinit vârsta de 27 de ani trebuie să dețină cetățenia Federației Ruse și o diplomă de studii superioare, pe când serviciul militar executat în termen nu este obligatoriu. Persoanele trecute de 27 de ani trebuie să prezinte pașaportul Federației Ruse și o diplomă de studii medii speciale sau tehnice. Vârsta maxim admisibilă anunțată este de 37 de ani. 

Anunțul conține și două numere de telefon, în dreptul cărora sunt indicate doar prenumele și patronimicul, fără numele de familie al deținătorilor, astfel încât aceștia să nu poate fi identificați. 

Menționăm că presa a scris anterior despre campania de recrutare a cetățenilor ruși din regiunea transnistreană în forțele armate ruse dislocate în stânga Nistrului. Este vorba despre contingentul rusesc din trupele de pacificare și Grupul Operațional al Trupelor Ruse din stânga Nistrului. 

Ministerul de Externe de la Chișinău a expediat atunci Ambasadei Ruse mai multe note de protest, solicitând încetarea imediată a acestei practici ilicite. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău