Armata rusă consideră „necesară” creșterea efectivelor sale la 1,5 milioane de militari

  • 21 Decembrie 2022 16:15
Armata rusă consideră „necesară” creșterea efectivelor sale la 1,5 milioane de militari

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat miercuri că este "necesară" mărirea efectivelor armatei Rusiei la 1,5 milioane de militari și creșterea vârstei limită pentru efectuarea serviciului militar, în contextul ofensivei ruse în Ucraina, relatează Agerpres.

„Pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor pentru asigurarea securității militare a Rusiei, este necesar să se crească efectivul forțelor armate la 1,5 milioane de militari, dintre care 695.000 sub contract", a declarat Șoigu la o reuniune în prezența președintelui Vladimir Putin, care a spus că este "de acord" cu aceste afirmații.

Un decret prezidențial care datează din luna august prevede deja creșterea la 1,15 milioane a numărului militarilor combatanți începând de la 1 ianuarie.

Potrivit Reuters, Serghei Șoigu a mai afirmat că va fi mărită vârsta de recrutare pentru a include cetățenii ruși de 21-30 de ani. În baza actualei legi pot fi convocați pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu rușii cu vârsta între 18 și 27 de ani, deși atât Șoigu, cât și Putin au afirmat în mai multe rânduri că astfel de recruți nu sunt trimiși să lupte în Ucraina.

De asemenea, Șoigu a spus că Rusia va accelera desfășurarea de arme moderne pentru dotarea armatei.

Armata rusă va instala baze navale de susținere pentru flota sa la Marioupol și Berdiansk, două orașe pe care le controlează în sudul Ucrainei, a mai spus el.

"Porturile Berdianks și Mariupol funcționează pe deplin. Intenționăm să desfășurăm baze pentru navele de susținere, servicii de salvare de urgență și unități de reparații navale ale marinei", a mai afirmat Serghei Șoigu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Sun
12
Arhivă Radio Chișinău