Armata rusă afirmă că deține în totalitate controlul în provincia Herson, din sudul Ucrainei

  • 15 Martie 2022 11:16
Armata rusă afirmă că deține în totalitate controlul în provincia Herson, din sudul Ucrainei

Armata rusă a dat asigurări marți că și-a extins controlul asupra întregii provincii Herson, din sudul Ucrainei, a informat Ministerul Apărării de la Moscova, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Forțele armate ale Federației Ruse au controlul întregului teritoriu al provinciei Herson", a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, generalul Igor Konașenkov, citat de agenția rusă Sputnik (site de propagandă rusesc - n.r.).

Konașenkov a făcut un bilanț preliminar al "operațiunii militare speciale" împotriva Ucrainei, lansată la 24 februarie. Astfel, oficialul rus a declarat că "au fost distruse 156 de aparate de zbor fără pilot, 1.306 vehicule de luptă și blindate, 127 lansatoare de rachete, 471 sisteme de artilerie și mortiere, precum și patru vehicule militare".

Armata rusă mai susține că a neutralizat în ultimele ore 13 drone, inclusiv șase din modelul turc Bayraktar TB2, un avion de luptă de tip Su-24, un Su-25 și un elicopter Mi-8.

Totodată, armata rusă a anunțat că a distrus în cursul bombardamentelor 136 de obiective militare în Ucraina, printre care șase posturi de comandă și centre de comunicații, patru sisteme de rachete antiaeriene, patru depozite de muniții, mai multe radare și 72 de depozite de armament.

Datele nu au putut fi verificate din surse independente. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău