Armata rusă afirmă că a respins un atac cu drone asupra Moscovei. Rusia acuză Ucraina de „terorism”

  • 04 Iulie 2023 10:50
Armata rusă afirmă că a respins un atac cu drone asupra Moscovei. Rusia acuză Ucraina de „terorism”

Rusia a acuzat marți Ucraina a atacat Moscova cu drone, ceea ce a dus la perturbarea zborurilor pe aeroporturile principale ale capitalei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, patru drone ucrainene au fost doborâte de apărarea antiaeriană a Moscovei, în timp ce o a cincea a fost detectată și doborâtă în districtul Odințovo din regiunea Moscova, fără ca să provoace victime.

Agențiile de presă ruse au relatat că două drone au fost interceptate în apropierea unui sat la 30 de kilometri sud-vest de Kremlin. O dronă a fost interceptată în regiunea vecină Kaluga, citează Reuters.

Aterizările și decolările de la aeroportul Vnukovo din Moscova au fost restricționate pentru câteva ore în primele ore ale zilei de marți, iar o serie de zboruri din Rusia, Turcia, Emiratele Arabe Unite și Egipt au fost redirecționate.

O altă dronă a fost doborâtă în zona orașului Kubinka, la aproximativ 63 de kilometri vest de Moscova, a raportat agenția de presă RIA. În regiune este o bază aeriană rusă.

Ministerul de Externe și Ministerul Apărării din Rusia au calificat atacul drept terorism.

„Încercarea regimului de la Kiev de a ataca o zonă în care se află infrastructura civilă, inclusiv aeroportul, care, întâmplător, primește și zboruri străine, este încă un act de terorism”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zaharova.

„Comunitatea internațională ar trebui să realizeze că Statele Unite, Marea Britanie, Franța – membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU – finanțează un regim terorist”, a spus reprezentanta diplomației de la Moscova.

În același timp, Kievul nu a făcut niciun fel de comentarii la acuzațiile Moscovei. Ucraina aproape niciodată nu își revendică public responsabilitatea pentru atacurile din pe teritoriul Rusiei sau de pe teritoriul controlat de ruși în Ucraina.

Atacurile importante cu drone în adâncul Rusiei, cea mai mare țară din lume, au crescut în ultimele luni cu atacuri asupra Kremlinului în mai și asupra infrastructurii petroliere rusești luna trecută, notează sursa citată. 

După atacul cu drone din luna mai asupra Moscovei, președintele Vladimir Putin a declarat că Ucraina încearcă să sperie și să provoace Rusia, adăugând că apărarea antiaeriană a capitalei va fi întărită.

„În acest moment, atacurile au fost respinse de forțele de apărare aeriană”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, pe canalul său de mesagerie Telegram. „Toate dronele detectate au fost eliminate”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer fragmentat
Umiditate:78 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău