Armata rusă a început retragerea din Herson

  • 22 Octombrie 2022 11:00
Armata rusă a început retragerea din Herson

Armata rusă a început retragerea din regiunea Herson. Forțele lui Putin vor continua, cel mai probabil, să se retragă în ordine în următoarele săptămâni, în cazul în care trupele ucrainene ar decide să atace, conform ultimelor date publicate de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Concomitent, flota rusă a Mării Negre și-a mărit numărul de nave: în prezent, flota rusă are 10 nave de suprafață, din care trei sunt capabile să lanseze rachete de croazieră Kalibr.

Conform liderilor armatei ucrainene, forțele ruse au început transferul de muniție, echipament militar și de trupe de pe malul vestic al Niprului, pe malul estic, cu ajutorul bacurilor. De asemenea, rușii se pregătesc să-i evacueze pe membrii administrației ruse de ocupație din regiune, precum și pe colaboraționiștii ucraineni. Concomitent, rușii continuă să bombardeze pozițiile ucrainene, cel mai probabil în încercarea de a acoperi toată această retragere. Regragerea trupelor ruse de pe malul vestic al Niprului înseamnă că Moscova va lăsa cel puțin un detașament de militari în contact cu trupele ucrainene, pentru a acoperi retragerea, transmite digi24.ro.

Astfel de trupe trebuie să fie bine instruite, alcătuite din militari profesioniști, dispuși să-și sacrifice viața pentru a-și salva restul camarazilor. Generalul ucrainean Oleksii Hromov nu a exclus varianta că liderii armatei ruse să decidă retragerea trupelorde elită aflate în Herson și să lase în urmă recruți fără suficientă pregătire cu misiunea de a acoperi retragerea.



Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău