Armata rusă a atacat regiunea Harkov. Cel puțin trei persoane au murit, iar 34 au fost rănite

  • 25 Septembrie 16:10
Armata rusă a atacat regiunea Harkov. Cel puțin trei persoane au murit, iar 34 au fost rănite

Ieri, 24 septembrie, armata rusă a lovit cu bombe ghidate un bloc înalt de locuințe și o brutărie din oraul Harkov din nord-estul Ucrainei, omorând cel puțin trei persoane și rănind 34, însă există temeri că și altele ar mai putea fi sub dărămâturi, afirmă autoritățile, transmite Reuters, citat de News.ro.

Rusia a bombardat orașul cu bombe aeriene ghidate, vizând districte dens populate, a raportat primarul orașului Harkov, Ihor Terkhov. Cele patru districte ale Harkovului au fost atacate, clădirile rezidențiale înalte fiind avariate în districtele Kyivskyi și Saltivskyi, scrie sursa citată

Terehov a declarat că Rusia a folosit opt bombe FAB-250 în atac, în timp ce guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Siniegubov, a declarat că una dintre lovituri a fost efectuată cu o bombă FAB-500.

Potrivit lui Siniegubov, una dintre clădirile înalte a fost lovită direct de Rusia. 

Terejov a declarat că una dintre clădirile avariate din cartierul Kyivskyi fusese deja atacată la începutul invaziei de amploare. Potrivit primarului, aceasta era aproape reparată, izolată și pregătită pentru sezonul de încălzire înainte ca forțele ruse să o lovească din nou.

Aproximativ 82 de persoane locuiau în secțiunea clădirii care a suferit cele mai grave daune, a declarat Terehov.

Încercăm acum să îi contactăm pe toți pentru a afla dacă sunt oameni sub dărâmături”, a adăugat el. 

Una dintre lovituri a lovit și o întreprindere din industria alimentară, a declarat Terehov în jurul orei locale 17:30. Autoritățile locale au precizat ulterior că Rusia a atacat o fabrică de panificație cu o bombă aeriană planantă FAB-500, omorând o persoană și rănind alte opt. 

Cea mai tânără victimă este o fată în vârstă de 17 ani, în timp ce cea mai în vârstă este o femeie în vârstă de 87 de ani. Majoritatea răniților sunt în stare moderată, iar patru persoane sunt în stare gravă. 

În afară de lovirea clădirii, un incendiu a izbucnit la un centru de recreere din districtul Kyivskyi din cauza loviturii. Atacul asupra cartierului Saltivskyi a avariat, de asemenea, un teren de sport, o grădiniță, mai multe ferestre din clădiri de apartamente și un supermarket, a raportat Poliția Națională. 

Președintele Volodimir Zelenski, care participă la lucrările Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite  de la New York, a condamnat atacul rusesc asupra Harkovului și a făcut apel la aliați să „oprească teroarea”. 

Se vorbește mult la Adunarea Generală a ONU despre eforturile colective pentru securitate și viitor. Dar trebuie doar să oprim teroarea. Pentru a avea securitate. Pentru a avea viitor. Avem nevoie ca Rusia să oprească această agresiune criminală și neprovocată care încalcă toate regulile globale”, a declarat Zelenski. 

Harkov a fost sub atacurile constante ale Rusiei timp de mai bine de doi ani, de când invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina a început în februarie 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:3,6 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău