Armata României va avea cele mai performante transportoare blindate

  • 13 Ianuarie 2018 08:28
Armata României va avea cele mai performante transportoare blindate

Armata României va avea cele mai performante transportoare blindate, iar majoritatea vor fi produse în București, în parteneriat cu o firmă americană. Contractul pentru achiziția a 227 de astfel de vehicule în valoare de 895 de milioane de euro a fost semnat vineri la Ministerul Apărării de la București, iar banii trebuie livrați până în 2020, potrivit Rador.

Contractul încheiat vineri pentru achiziția transportoarele blindate Piranha V este ce mai mare comandă pe care industria românească de apărare o promește după 1990, reprezintă, totodată, și cea mai importantă achiziție pentru Armata României, care avea nevoie de înnoirea parcului de transportoare blindate.

Cele mai noi taburi 8×8, aflate în dotarea Forțelor Terestre, sunt cele de tip Zimbru, tehnologie din anii ’80 și 30 de transportoarele Piranha III, ambele modele depășite ca bindaj de Piranha V. După semnarea contractului de achiziție, primul ministru Mihai Tudose a declarat:

„Uite că la termen s-a livrat ceva pentru România. Un lucru care răspunde atât necesităților de securitate și apărare a României, angajamentelor de partener strategic cu NATO, dar și cu țările europene, dar și un angajament pe care ni l-am luat de atunci pentru a face ceva pentru economia românrească”.

Importanța achiziției a fost subliniată și de ministrul apărării naționale, Mihai Fifor:

„Reușim să semnăm un contract cu o importanță majoră nu doar pentru înzestrarea Armatei, ci mai ales pentru industria de apărare românească”.

Din cele 227 de transportoare cumpărate de România, 30 sunt fabricate în Elveția, 197 vor produse la Uzina Mecanică București, șase dintre acestea urmând să fie realizate în România chiar în acest an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău