Armata Națională susține că „nu deține informații” despre pregătirile de pe aeroporul din Tiraspol pentru a primi aeronave rusești

  • 06 Aprilie 14:55
Armata Națională susține că „nu deține informații” despre pregătirile de pe aeroporul din Tiraspol pentru a primi aeronave rusești
Foto: Anticoruptie.md.

Serviciul de presă al Armatei Naționale a Republicii Moldova informează că nu deține informații despre pregătirile de pe aeroportul din Tiraspol pentru primirea aeronavelor rusești după ce Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a comunicat, miercuri dimineață, despre asemenea acțiuni pe obiectivul militar din stânga Nistrului.

„Ministerul Apărării comunică că nu deține astfel de informație. Menționăm că Armata Națională monitorizează spațiul aerian al Republicii Moldova”, se menționează într-un răspuns al Serviciului de presă al Ministerului Apărării remis Portalului Anticoruptie.md.

În același timp, sursa citată a reiterat că spațiul aerian al Republicii Moldova a fost redeschis parțial spre Vest, pentru cursele regulate de pasageri pe/ de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat, pe 5 aprilie, că nu exclud folosirea teritoriului Transnistriei de către trupele ruse în războiul împotriva Ucrainei.

„Nu este exclusă folosirea teritoriului autoproclamatei republici nistrene din Republica Moldova pentru a susține o operațiune ofensivă pe direcția Sud. Pe aeroportul din Tiraspol se efectuează pregătiri pentru primirea aeronavelor”, menționează Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei întru-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
15,27
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:7,6 m/s
Mon
13
Tue
12
Wed
14
Thu
16
Fri
15
Arhivă Radio Chișinău