Armata Națională planifică efectuarea de exerciții cu rezerviștii în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie

  • 22 Martie 2023 14:28
Armata Națională planifică efectuarea de exerciții cu rezerviștii în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie

Armata Națională planifică desfășurarea în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie a exercițiilor cu rezerviștii Forțelor Armate. Potrivit șefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druță, exercițiile au ca scop verificarea aptitudinilor rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Totodată, participanții la exercițiu vor studia regulamentele militare, vor face cunoștință cu baza materială de instrucție, tehnica militară și armamentul de infanterie.
 
Persoanele preconizate pentru participarea la instruire vor fi informate prin ordine de chemare de către Centrele Militare Teritoriale și municipale, la locul unde aceștia au viza de reședință.
 
Exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023 și nu au tangență cu situația de securitate din regiune.
 
De notat că astfel de exerciții au fost organizate și în anii precedenți. Anul trecut, rezerviștii s-au întrunit la exerciții în lunile iulie și septembrie.
 
Ministerul Apărării va informa suplimentar cetățenii cu privire la perioadele desfășurării exercițiilor.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău