Armata Națională efectuează antrenamente comune cu militarii din România și SUA

  • 01 Aprilie 09:58
Armata Națională efectuează antrenamente comune cu militarii din România și SUA

Militarii Armatei Naționale participă la antrenamente militare comune cu soldații din România și Statele Unite ale Americii (SUA), la exercițiul multinațional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training).

Potrivit Ministerului Apărării al Republicii Moldova, antrenamentele vor avea loc la centrele de instruire ale Armatei Naționale, în perioada 1-19 aprilie, curent.

„Exercițiul are ca scop antrenarea în comun și efectuarea unui schimb de experiență între militarii forțelor speciale moldovenești, române, americane, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante”, a arătat sursa citată.

Totodată, la ediția din acest an vor participa și reprezentanții Serviciului de Protecție și Pază de Stat, precum și Detașamentului cu destinație specială „Pantera”.

Militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009.

Ministerul apărării a atenționat că, tehnica militară se va deplasa în perioada vizată din unități la poligoanele Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău