Armata Națională desfășoară exercițiul „REGEX 2024”.

  • 19 Februarie 14:36
Armata Națională desfășoară exercițiul „REGEX 2024”.

Primul atelier de lucru în cadrul exercițiului regional de stat major „Regex 2024” are loc în perioada 19 februarie - 1 martie curent. La modulele de instruire participă circa 30 de reprezentanți din țările partenere NATO: Armenia, Azerbaidjan, Bosnia-Herțegovina, Georgia, Uzbekistan, Egipt, Iordania, Regatul Bahrein, Maroc, Kazahstan, Pakistan, Tunisia, Egipt, Malta, Uniunea Africană (Ghana și Benin), precum și circa 20 ofițeri de stat major din cadrul Armatei Naționale, comunică MOLDPRES.

Potrivit superiorului exercițiului, Vladimir Covalenco, activitatea este organizată cu sprijinul Comandamentului Forțelor Întrunite ale NATO din Napoli, Italia și are drept scop instruirea militarilor conform standardelor occidentale pentru planificarea și desfășurarea exercițiilor, gestionarea situațiilor de criză, consolidarea și evaluarea nivelului de interoperabilitate a forțelor într-un mediu multinațional.

La modulele de instruire vor fi prezenți cinci instructori din Comandamentul Forțelor Întrunite a NATO din Napoli.

Sursa a specificat că exercițiul de stat major constă din câteva ateliere de lucru, iar organizarea acestuia pe teritoriul țării reprezintă un pas important în consolidarea cooperării regionale și a interoperabilității. De asemenea, este o oportunitate de a dezvolta relația cu statele partenere NATO, precum și de a demonstra angajamentul Republicii Moldova în promovarea păcii și stabilității în regiune.

Exercițiul Regional de stat major „Regex 2024” are loc în conformitate cu Planul pregătirii de luptă al Armatei Naționale pentru anul curent și Planul de activități externe al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău