Armata Națională desfășoară exerciții de antrenament în toate garnizoanele militare

  • 23 Ianuarie 2023 16:21
Armata Națională desfășoară exerciții de antrenament în toate garnizoanele militare

Peste 400 de militari ai Armatei Naționale participă, în perioada 24 ianuarie – 4 februarie curent, la un exercițiu tactic complex cu executarea tragerilor de luptă din armamentul din dotare, transmite Ministerul Apărării.

Aplicațiile tactice cu deplasarea tehnicii militare se vor desfășura la poligoanele din toate garnizoanele militare și au ca scop evaluarea capacităților și deprinderilor practice ale militarilor în termen și pe contract.
 
Conform scenariului, ofițerii, sergenții și soldații vor executa și alte misiuni de instruire, cum ar fi acordarea primului ajutor medical în condiții reale, antrenamente la protecția chimică (CBRN) și altele.
 
Antrenamentele sunt organizate în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2023 și nu au nici o legătură cu situația de securitate din regiune.
 
Pe parcursul desfășurării exercițiului tactic, coloanele de vehicule militare implicate în antrenamente se vor deplasa pe traseele naționale din nordul, centrul și sudul țării.
 
În acest sens, instituția roagă cetățenii să nu speculeze pe seama antrenamentelor și deplasării planificate a tehnicii militare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău