Armata libaneză a găsit încă peste 4 tone de nitrat de amoniu în apropierea portului Beirut

  • 04 Septembrie 2020 09:21
Armata libaneză a găsit încă peste 4 tone de nitrat de amoniu în apropierea portului Beirut

Armata libaneză a anunțat că a descoperit 4,35 tone de nitrat de amoniu în apropiere de intrarea în portul Beirut, locul exploziei de proporții de luna trecută provocată de o cantitate uriașă din aceeași substanță chimică, relatează Reuters și dpa, potrivit DIGI24.ro.

Inginerii armatei "se ocupă de problemă", potrivit unui comunicat dat publicității de agenția de stat NNA, scrie Agerpres. În comunicat se menționează că cele câteva tone de nitrat de amoniu se aflau în exteriorul intrării numărul 9 în port.

Explozia catastrofală de pe 4 august care a devastat orașul a provocat moartea a circa 190 de oameni. Autoritățile susțin că deflagrația a fost provocată de cele 2.750 de tone de nitrat de amoniu care erau depozitate în condiții nesigure într-un depozit din portul Beirut de ani de zile.

Explozia a distrus cartiere întregi și a rănit 6.000 de persoane.

Guvernul libanez a demisionat în contextul furiei publice într-o țară deja grav afectată de criza economică. Oamenii sunt însă în continuare preocupați că substanțe periculoase sunt stocate necorespunzător, punându-i în pericul.

Șeful aeroportului din Beirut, Fadi el-Hassan, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că o scurgere de 84.000 de litri de combustibil s-a produs în martie 2019, iar reparațiile au fost finalizate în două luni. El a spus că anchetatori internațional au catalogat reparațiile drept "satisfăcătoare".

Informațiile privind această scurgere a provocat îngrijorarea populației. "Nu ne așteaptă nicio nouă explozie", a mai spus Hassan.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău