Armata israeliană sporește presiunea militară asupra grupării teroriste Hamas

  • 14 Ianuarie 15:50
Armata israeliană sporește presiunea militară asupra grupării teroriste Hamas

Armata israeliană a anunțat că intenționează să sporească presiunea militară asupra grupării teroriste Hamas, în contextul în care războiul din Fâșia Gaza a intrat în a 100-a zi, notează duminică DPA conform Agerpres.

”Am aprobat planuri pentru Comandamentul de Sud pentru a continua lupta și a spori presiunea militară asupra Hamas, presiune care va conduce la dezmembrarea Hamas și la întoarcerea ostaticilor. Această presiune, doar ea, a condus la eliberarea multor ostatici”, a declarat șeful Statului major al armatei israeliene, Herzi Halevi.

Războiul din Fâșia Gaza a fost declanșat de un atac terorist brutal și de o amploare fără precedent comis de militanți Hamas în sudul Israelului, pe 7 octombrie. Atacul s-a soldat cu aproximativ 1.200 de morți și răpirea a circa 250 de persoane care au fost duse în Fâșia Gaza.

Israelul a răspuns cu lovituri aeriene masive și cu o ofensivă terestră lansată în 27 octombrie.

În timpul unei încetări temporare a focului în noiembrie, din Fâșia Gaza au fost eliberați 105 ostatici în schimbul unui număr de 240 de deținuți palestinieni aflați în închisori israeliene

”Doar prin prezență militară mulți dintre acești ostatici au fost eliberați”, a explicat Halevi.

Potrivit autorităților palestiniene controlate de Hamas, peste 23.000 de oameni și-au pierdut viața în Fâșia Gaza în timpul ripostei armatei israeliene.

Herzi Halevi s-a referit și la confruntările cu organizația șiită libaneză Hezbollah, care este aliată cu Hamas.

El a afirmat că ”zona din sudul Libanului este una de luptă și va rămâne așa atât timp cât Hezbollah operează de acolo”, avertizând că ”Hezbollah riscă să transforme întregul stat Liban într-o zonă de luptă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău