Armata israeliană își continuă ofensiva în Rafah

  • 20 Iunie 11:19
Armata israeliană își continuă ofensiva în Rafah

Tancurile israeliene, susținute de avioane de luptă și drone, au pătruns miercuri mai adânc în partea de vest a orașului Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, ucigând cel puțin opt persoane, potrivit rezidenților palestinieni și medicilor, transmite agenția Reuters.

Potrivit locuitorilor, tancurile israeliene au intrat în cinci zone ale orașului după miezul nopții. Bombardamente violente și focuri de armă au vizat taberele de persoane strămutate din regiunea Al-Mawasi, în zona de coastă, scrie G4Media.

Nouă persoane au fost ucise, de asemenea, miercuri în sudul Fâșiei Gaza, în timp ce așteptau sosirea unui convoi de ajutor pe drumul Salah al-Din, au declarat surse medicale.

Medicii și presa afiliată Hamas au declarat că opt palestinieni au fost uciși în Al-Mawasi. Armata israeliană a declarat că studiază informațiile.

„Încă o noapte de groază în Rafah. Ei [armata israeliană] au deschis focul din avioane, drone și tancuri asupra zonelor vestice”, a declarat pentru Reuters un locuitor din Rafah, care a cerut să rămână anonim.

„Gloanțe și obuze au căzut în zona Mawasi, în apropiere de locul în care oamenii dormeau, omorând și rănind multe persoane”, a spus el prin intermediul unei aplicații de mesagerie.

Armata israeliană controlează în continuare frontiera dintre Rafah și Egipt. Imaginile postate pe rețelele de socializare arată că punctul de trecere – principalul punct de intrare în enclava palestiniană – a fost distrus și că acolo sunt poziționate tancuri israeliene.

Potrivit armatei israeliene, tranzitul ajutorului umanitar pentru Fâșia Gaza, care trece prin Rafah, nu a fost împiedicat.

Mai la nord în Fâșia Gaza, Israelul a trimis o coloană de tancuri la Zeitoun, un cartier din orașul Gaza. Locuitorii au raportat tiruri intense de tancuri și avioane, precum și schimburi de focuri de armă cu luptătorii Hamas.

Într-un alt cartier al orașului, Sheikh Radwane, un atac aerian israelian asupra unei case a ucis patru palestinieni, inclusiv un copil, au declarat medicii. În total, 20 de persoane au fost ucise în Gaza, principalul oraș din enclava palestiniană.

În pofida eforturilor diplomatice de a ajunge la un acord de încetare a focului, Israelul își continuă ofensiva menită să distrugă Hamas, în urma atacului sângeros al grupării islamiste pe teritoriul său din 7 octombrie, soldat cu 1.200 de morți, în timp ce sute de persoane au fost luate ostatice.

Ofensiva israeliană a făcut peste 37.000 de victime, potrivit autorităților sanitare palestiniene, și a lăsat o mare parte a populației din Fâșia Gaza fără adăpost și fără resurse.

Miercuri, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a afirmat într-un raport că este posibil ca forțele israeliene să fi încălcat în mai multe rânduri regulile de bază ale legilor războiului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Fri
24
Sat
24
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău