Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

  • 06 Octombrie 10:55
Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană a anunțat stare de alertă maximă, de teama unor atacuri înaintea comemorării unui an de la atacul sângeros al Hamas și se pregătește de un răspuns la salva de rachete lansate de Iran, care susține Hezbollah, potrivit AFP, citat de News.ro.

În această săptămână, vom comemora ziua de 7 octombrie (2023). Suntem pregătiți să ne sporim forțele în așteptarea acelei zile”, de teama atacurilor, a declarat ieri seara, 6 octombrie, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari.

Într-un mesaj pentru a marca această zi, președintele israelian Isaac Herzog a denunțat „amenințarea permanentă la adresa statului reprezentată de Iran și de teroriștii săi, care sunt (...) hotărâți să distrugă singurul și unicul nostru stat național”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu urmează să țină mâine, 7 octombrie, un discurs în fața națiunii pentru a marca comemorarea atacului, care a declanșat războiul din Gaza.

Atacul fără precedent al Hamas s-a soldat cu moartea a 1.205 persoane, majoritatea civili, împușcați, arși de vii sau mutilați, potrivit unei numărători AFP bazate pe cifre oficiale israeliene, inclusiv ostaticii care au murit sau au fost uciși în captivitate în Fâșia Gaza. Din cele 251 de persoane răpite atunci, 97 sunt încă ostatice în Gaza.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Mon
14
Tue
16
Wed
17
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău