Armata israeliană e în alertă la granița cu Fâșia Gaza

  • 06 Aprilie 2018 14:37
Armata israeliană e în alertă la granița cu Fâșia Gaza

Organizația Hamas s-a pregătit pentru o revoltă violentă și luptă armată la gardul de frontieră cu Israelul.

În timp ce Hamas își prezintă campania ca pe o demonstrație pașnică, folosește populația din Gaza pentru a declanșa o confruntare violentă cu Israelul.

Armata israeliană e în alertă la granița cu Fâșia Gaza. Grupuri de palestinieni au creat șase zone de protest  de-a lungul gardului de frontieră. Demonstrația e orchestrată de organizația Hamas pentru "marșul întoarcerii", invocând așa-zisul drept al descendenților refugiaților palestinieni.

După ora 11 au început arderea masivă a pneurilor, marcând un nou protest în masă la gardul de frontieră. Cauciucurile incendiate degajă un fum negru pentru a bloca vizibilitatea soldaților aflați pe partea cealaltă a frontierei.

Manifestanții au anunțat că intenționează să ardă 10.000 de pneuri uzate pentru a împiedica trăgătorii de elită să-i țintească pe instigatori. Crucea Roșie Internațională a instalat în apropiere un cort în sudul Fâșiei Gaza. Hamas le-a cerut tinerilor palestinieni să aibă fețele acoperite și să evite utilizarea telefoanelor portabile.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău