Armata israeliană anunță că a descoperit unul dintre cele mai mari depozite de arme din Gaza

  • 06 Decembrie 2023 19:21
Armata israeliană anunță că a descoperit unul dintre cele mai mari depozite de arme din Gaza

Armata israeliană a declarat miercuri că a descoperit, în apropierea unor „clădiri civile”, „unul dintre cele mai mari depozite de arme din Fâșia Gaza”, în care se aflau rachete, lansatoare de rachete și drone, relatează AFP, citată de Agerpres.

Israelul desfășoară o ofensivă terestră vastă în Fâșia Gaza din 27 octombrie, după trei săptămâni de bombardamente intense, ca răspuns la atacul sângeros comis de mișcarea islamistă Hamas în sudul Israelului pe 7 octombrie, soldat cu 1.200 de morți, majoritatea civili, conform armatei israeliene, scrie G4Media.

„Unul dintre cele mai mari depozite de arme din Fâșia Gaza a fost descoperit în apropierea unei clinici și a unei școli din nordul” teritoriului palestinian, de către o unitate militară, a precizat armata israeliană într-un comunicat.

Acesta conținea „sute de lansatoare de rachete antitanc RPG și munițiile acestora, zeci de rachete antitanc, zeci de dispozitive explozive, rachete cu rază lungă de acțiune destinate să lovească centrul Israelului, zeci de grenade și drone”, se arată în comunicat.

„Soldații au confiscat armele. Unele au fost distruse la fața locului, altele trimise pentru anchetă”, continuă armata, precizând că depozitul a fost descoperit „în centrul populației civile”.

„Aceasta este o dovadă în plus a utilizării cinice de către Hamas a locuitorilor Fâșiei Gaza ca scuturi umane”, a mai spus armata.

Operațiunile militare israeliene au provocat deja peste 16.000 de morți în Fâșia Gaza, dintre care 70% femei și copii, a anunțat Ministerul Sănătății din Gaza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău