Armata israeliană a început să testeze inundarea cu apă din mare a tunelurilor din Gaza

  • 13 Decembrie 2023 17:56
Armata israeliană a început să testeze inundarea cu apă din mare a tunelurilor din Gaza

Forțele armate israeliene au început să testeze inundarea cu apă din mare a tunelurilor din Fâșia Gaza folosite de gruparea Hamas, potrivit unor relatări în media din Statele Unite, transmite dpa.

În unele tuneluri este pompată apă din mare pentru a se verifica dacă metoda este potrivită pentru distrugerea pe scară largă a sistemului subteran, a relatat marți postul CNN, citând un oficial american cu informații despre acest subiect, scrie Agerpres.

Și cotidianul The Wall Street Journal a relatat despre această activitate a forțelor israeliene.

Se estimează că rețeaua de tuneluri are o lungime totală de aproximativ 500 km.

Cu toate acestea, armata israeliană presupune că mulți dintre cei 135 de ostatici răpiți din Israel și aflați încă în Gaza sunt ținuți în tuneluri.

Israelul informase Statele Unite că vor fi inundate doar tuneluri unde nu este suspectată prezența ostaticilor.

Marți, într-o conferință de presă, președintele Joe Biden a fost întrebat în legătură cu inundarea anumitor secțiuni de tuneluri. 'Există aserțiuni care se fac ... că nu există ostatici în aceste tuneluri. Dar eu nu știu asta cu certitudine, ceea ce știu însă este că moartea oricărui civil este o tragedie', a replicat el.

Consiliul Național de Securitate al SUA și armata israeliană nu au răspuns la solicitarea dpa de a comenta.

Recent, șeful de Stat Major israelian, Herzi Halevi, a acreditat ideea inundării cu apă din mare a sistemului de tuneluri din Gaza. Potrivit armatei israeliene, Hamas a construit o rețea extinsă de tuneluri în subsolul Fâșiei.

Hamas folosește însă și unele tuneluri și buncăre construite de Israel în urmă cu decenii, atunci când armata sa ocupa teritoriul. Existența acestora a fost confirmată de fostul prim-ministru Ehud Barak într-un interviu acordat CNN luna trecută, menționează dpa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău