Armata israeliană a distrus zece obiective palestiniene din Fâșia Gaza

  • 03 Iunie 2018 07:54
Armata israeliană a distrus zece obiective palestiniene din Fâșia Gaza

Aviația israeliană a lovit zece obiective ale Hamas ca ripostă la tirurile de rachete asupra teritoriului israelian plecate dinspre Fâșia Gaza unde mișcarea islamistă palestiniană deține controlul, a anunțat armata duminică, citată de AFP.

"Avioane de luptă au lovit zece situri teroriste în trei complexe militare aparținând mișcării teroriste Hamas, în Fâșia Gaza", a declarat armata israeliană într-un comunicat.

"Printre aceste obiective figurau două situri de fabricare și stocare a muniției aparținând Hamas și un complex militar", a adăugat armata.

Loviturile aeriene au constituit o replică la tiruri cu rachete asupra Israelului, precum și la "diverse activități teroriste aprobate și desfășurate de Hamas în cursul weekendului", potrivit comunicatului militar israelian.

Surse palestiniene nu au anunțat victime omenești după aceste raiduri aeriene.

Sâmbătă seară, două rachete au fost trase din Fâșia Gaza asupra sudului Israelului, unde sirenele de alertă au fost declanșate pentru ca locuitorii să intre în adăposturi.

Domul de Fier, sistemul israelian de apărare antirachetă, a interceptat una din rachete, iar a doua nu și-a atins ținta și aparent a căzut în interiorul Fâșiei Gaza, potrivit armatei.

Alte două rachete au fost trase în direcția Israelului puțin mai târziu, în primele ore ale zilei de duminică, și amândouă au fost interceptate, a făcut cunoscut armata, potrivit Agerpres.

Niciuna dintre grupările armate prezente în Fâșia Gaza nu a revendicat, deocamdată, responsabilitatea pentru aceste tiruri cu rachete.

Ultimele schimburi de focuri au avut loc după funeraliile organizate sâmbătă ale unei tinere palestiniene ucise de gloanțe cu o zi înainte de soldați israelieni în apropierea de frontiera dintre Fâșia Gaza și teritoriul israelian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:0,51 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău