Armata israeliană a distrus o baterie antiaeriană S-200 de producție rusească

  • 16 Octombrie 2017 19:30
Armata israeliană a distrus o baterie antiaeriană S-200 de producție rusească

Forțele Aeriene ale Armatei Israeliene (Tzahal) au distrus la est de Damasc o baterie antiaeriană siriana S-200 de producție rusească, transmite NEWSru Israel, care citeaza serviciul de presă al Tzahal. Patru rachete au fost lansate pentru anihilarea bateriei S-200.

Ziarul Haaretz a descris atacul de luni dimineata, 16 octombrie, drept un răspuns la tirul antiaerienei siriene asurpa aeronavelor israeliene, care efectuau un zbor de recunoaștere în spațiul aerian libanez.

Armata israeliană a declarat că bateria de apărare aeriană a fost atacata la 50 de kilometri est de Damasc și a fost complet distrusa. Atacul a fost efectuat cu puțin timp înainte ca în Israel să ajunga ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu.

Posturile 2 și 10 al Televiziunii israeliene sustin că militarii rusi au fost notificati in timp real cu privire la atacul realizat.

Toate avioanele israeliene s-au întors în condiții de siguranță la aerodromuri, a declarat armata israeliană.

„Regimul sirian este responsabil pentru orice atacuri de pe teritoriul său. Considerăm acest incident o provocare clară și nu o vom permite“ – a precizat Ronen Manlis, reprezentantul Tzahal.

Sursa: Pagina de Rusia

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău