Armata israeliană a bombardat ținte ale Hamas în Fâșia Gaza

  • 23 Mai 2018 09:22
Armata israeliană a bombardat ținte ale Hamas în Fâșia Gaza

Avioane militare israeliene au bombardat ''infrastructură subterană teroristă'' aparținând Hamas în nordul Fâșiei Gaza, a anunțat miercuri armata israeliană, precizând că au mai fost lovite alte două ținte militare ale mișcării islamiste palestiniene, transmite dpa.

Loviturile au fost întreprinse ca reacție la operațiunea prin care un număr de palestinieni s-au infiltrat, marți, peste graniță și au dat foc unui post al armatei israeliene de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza, precum și la tentativele de a trimite drone și zmeie în flăcări peste graniță, a indicat sursa menționată.

Nu au fost raportate victime în urma acestor lovituri, care au intervenit după ce 60 de palestinieni au fost uciși de forțele israeliene în timpul protestelor de săptămâna trecută desfășurate de-a lungul frontierei cu Gaza.

Protestele, alimentate de cei 11 ani de blocadă israeliană și de mutarea ambasadei SUA la Ierusalim, au culminat la 14 mai cu cea mai sângeroasă zi în enclavă după războiul din 2014 între Israel și Hamas, care controlează în continuare Fâșia Gaza.

Israel afirmă că Hamas, pe care majoritatea statelor occidentale o consideră organizație teroristă, se folosește de aceste proteste pentru a masca încălcări ale frontierei și tentative de atac împotriva civililor israelieni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău