Armata de „TikTok” a lui Ramzan Kadîrov s-a întors pe front: Cecenii au atacat un tufiș și au fost loviți în plin de ucraineni / VIDEO

  • 02 August 2023 08:44
Armata de „TikTok” a lui Ramzan Kadîrov s-a întors pe front: Cecenii au atacat un tufiș și au fost loviți în plin de ucraineni / VIDEO

Mai multe înregistrări video apărute pe rețelele de socializare confirmă că luptătorii ceceni ai lui Ramzan Kadîrov s-au întors cel puțin în parte în prima linie a frontului, aceștia publicând filmări caracteristice care le-au atras porecla de „armata TikTok”, scrie hotnews.ro.

În una dintre înregistrări luptătorii ceceni s-au filmat în mod bizar lansând cu un sistem antitanc portabil o lovitură asupra unui tufiș de la liziera unei păduri. În pofida coloanei sonore antrenante adăugate filmării, în imagini nu se observă ca lovitura să fi distrus vreun vehicul de luptă ucrainean și înspre sfârșitul înregistrării soldații lui Kadîrov par de asemenea să tragă cu puștile din dotare asupra unor poziții ucrainene inexistente.

 

Pe lângă natura amuzantă a înregistrării, aceasta a atras un val de ironii pe rețelele de socializare după ce o geolocalizare independentă a imaginilor a dezvăluit că acestea au fost filmate la o distanță de aproximativ 2 kilometri de granița ucraineană.

Pagina „Def Mon”, care a realizat geolocalizarea, face o confuzie lingvistică, notând eronat că imaginile ar fi fost filmate în regiunea „Bilhorod” (Cetatea Albă) a Ucrainei, însă verificarea coordonatelor arată că de fapt este vorba de regiunea rusească Belgorod, aflată la granița dintre cele două țări.

O altă înregistrare video dramatică distribuită de soldații ceceni zilele trecute arată însă că o parte a acestora luptă într-adevăr pe front. Cecenii s-au filmat în timpul unei confruntări intense însă acțiunile lor în această situație ridică multe semne de întrebare.

La jumătatea înregistrării se aude cum poziția lor este lovită cel mai probabil de un mortier ucrainean.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău