Armata britanică a fost mobilizată pentru rezolvarea problemei cozilor la benzinării

  • 29 Septembrie 2021 15:10
Armata britanică a fost mobilizată pentru rezolvarea problemei cozilor la benzinării

Șoferii din cadrul armatei britanice vor începe să conducă camioanele cisternă pentru a putea fi umplute rezervoarele benzinăriilor, în condițiile în care automobiliștii au fost nevoiți să se așeze pentru încă o zi la cozi interminabile, în pofida asigurărilor venite de la premierul Boris Johnson că situația se îmbunătățește, informează Reuters, citat de Agerpres.

Marea Britanie se confruntă de mai multe zile cu un fenomen de achiziții de panică care a condus la golirea benzinăriilor din mai multe orașe importante, după ce companiile petroliere au avertizat că nu dispun de suficienți șoferi care să conducă cisternele de la rafinărie la stațiile de alimentare.

Ministrul pentru mediul de afaceri, Kwasi Kwarteng, a declarat miercuri că 150 de soldați au fost mobilizați și "în câteva zile" vor începe să conducă camioanele cisternă. "Am decis să facem acest lucru și cred că, în câteva zile, oamenii vor începe să vadă soldați la volanul camioanelor cisternă", a spus Kwasi Kwarteng. Acesta a adăugat că situația începe să se stabilizeze iar țara va ieși din această criză.

Un deficit de aproximativ 100.000 de șoferi de camion a provocat haos de-a lungul lanțurilor de aprovizionare din Marea Britanie, existând pericolul apariției unor rafturi goale și majorării prețurilor de Crăciun.

Întrebat dacă poate garanta că nu vor fi probleme înaintea perioadei aglomerate de cumpărături de sfârșit de an, Kwarteng a spus: "Nu garantez nimic. Tot ceea ce spun este că eu cred că situația se stabilizează", a precizat oficialul britanic.

Potrivit Reuters, miercuri dimineața se formaseră deja lungi cozi de automobile în Londra și în jurul capitalei britanice precum și în autostrada de centură care înconjoară capitala. În plus au apărut afișe la unele benzinării care anunțau că nu mai au carburanți.

Această criză a dat naștere la solicitări venite din partea doctorilor, asistentelor și altor lucrători esențiali care cer să aibă prioritate la alimentarea cu combustibil, solicitări care până acum au fost refuzate de premierul Johnson.

Asociația distribuitorilor de carburanți (PRA), care îi reprezintă pe distribuitorii independenți care sunt responsabili pentru aproximativ două treimi din cele 8.380 de benzinării din Marea Britanie, a anunțat marți că 37 din stațiile de alimentare deținute de membri săi nu mai aveau combustibili.

Pentru rezolvarea deficitului de șoferi de camion, Executivul de la Londra a anunțat, sâmbătă, că un număr de 5.000 de șoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie pe baza unor vize temporare, valabile pe o perioadă de trei luni, din octombrie până în decembrie. Cu toate acestea, transportatorii britanici au avertizat că aceasta este doar o soluție pe termen scurt și nu va rezolva deficitul acut de șoferi de camion. De asemenea, reprezentanții sectorului transporturilor au avertizat că șoferii de camion din Europa ar putea să nu mai dorească să muncească în Marea Britanie după Brexit. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău