Armata americană va achiziționa sisteme antirachetă israeliene Iron Dome

  • 06 Februarie 2019 17:41
Armata americană va achiziționa sisteme antirachetă israeliene Iron Dome

Armata Statelor Unite intenționează să achiziționeze un număr limitat de sisteme antirachetă israeliene Iron Dome (Cupola de Fier), în timp ce evaluează opțiunile pentru acoperirea necesităților pe termen lung, au anunțat miercuri forțele armate americane, informează Agerpres.

Iron Dome este prezentat ca un sistem defensiv care poate apăra orașe întregi de atacurile cu rachete de tip Katiușa, cu rază de acțiune între 5 și 70 de km și de bombardamentele cu mortiere. Sistemul folosește rachete interceptoare mici, care doboară proiectilele. Eficiența dovedită în zona frontierei israeliene cu fâșia Gaza este de 90%.

"Iron Dome va fi evaluat și testat ca sistem deja disponibil pentru protecția militarilor americani împotriva unei game largi de amenințări cu tiruri indirecte și aeriene", arată un comunicat al armatei.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a apreciat acordul ca pe "o mare realizare pentru Israel". "Este o nouă manifestare a aprofundării alianței noastre solide cu Statele Unite și o expresie a statutului tot mai înalt al Israelului în lume", a spus el.

Sistemele Iron Dome sunt produse de compania de stat Rafael Advanced Defense Systems, care a confirmat contractul fără a da detalii. Unele componente sunt produse de firme americane, cum ar fi Raytheon. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău