Arina Spătaru renunță la calitatea de membru al Biroului politic permanent al Platformei DA. „Un partid nu se ține doar pe discursurile unui lider”

  • 17 Septembrie 2019 13:28
Arina Spătaru renunță la calitatea de membru al Biroului politic permanent al Platformei DA. „Un partid nu se ține doar pe discursurile unui lider”

Deputatul Arina Spătaru a anunțat că își dă demisia din calitatea de membru al Biroului politic permanent al partidului „Platforma DA”.

Ea se declară nemulțumită de faptul că reprezentanții partidului nu au explicat clar crtiteriile și condițiile de selectare a candidaților comuni în cadrul Blocului ACUM la alegerile generale locale. „În consecință, oamenii din teritoriu n-au înțeles care sunt instrumentele de selectare și criteriile de identificare a celui mai bun dintre cei mai buni. (...) Ca rezultat, echipele au intrat într-o perioadă de negocieri dureroase, bazate pe ură, atac la persoană, injurii, chiar și bătăi”, a menționat Arina Spătaru. 

De asemenea, potrivit deputatului, conducerea Platformei DA nu intervine în soluționarea litigiilor oamenilor din teritoriu. „Un partid nu se ține doar pe discursurile unui lider, un partid se ține pe membrii lui, oamenii din teritoriu. (...) Cel mai dureros este faptul că acești oameni, care au fost alături de PPPDA în perioade grele, ACUM sunt ignorați, în favoarea celor care până acum au stat în tufișuri. În popor se zice: „Nu da pasărea din mână pe cioara de pe gard.” – cu acest îndemn vin către toți colegii mei care continuă să pună presiuni pe liderii din teritoriu ca să cedeze o oarecare funcție sau un oarecare loc pe listă în favoarea celor din tufișuri”, a mai spus Arina Spătaru. 

Reprezentanții Platformei DA nu au venit, deocamdată, cu o reacție referitor la aceste declarații. Amintim că recent și Stanislav Pavlovschi a renunțat recent la funcția de vicepreședinte al Platformei DA, invocând faptul că și-a atins obiectivele pentru care a venit în politică. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău