Arina Spătaru renunță la calitatea de membru al Biroului politic permanent al Platformei DA. „Un partid nu se ține doar pe discursurile unui lider”

  • 17 Septembrie 13:28
Arina Spătaru renunță la calitatea de membru al Biroului politic permanent al Platformei DA. „Un partid nu se ține doar pe discursurile unui lider”

Deputatul Arina Spătaru a anunțat că își dă demisia din calitatea de membru al Biroului politic permanent al partidului „Platforma DA”.

Ea se declară nemulțumită de faptul că reprezentanții partidului nu au explicat clar crtiteriile și condițiile de selectare a candidaților comuni în cadrul Blocului ACUM la alegerile generale locale. „În consecinţă, oamenii din teritoriu n-au înțeles care sunt instrumentele de selectare și criteriile de identificare a celui mai bun dintre cei mai buni. (...) Ca rezultat, echipele au intrat într-o perioadă de negocieri dureroase, bazate pe ură, atac la persoană, injurii, chiar și bătăi”, a menționat Arina Spătaru. 

De asemenea, potrivit deputatului, conducerea Platformei DA nu intervine în soluționarea litigiilor oamenilor din teritoriu. „Un partid nu se ține doar pe discursurile unui lider, un partid se ține pe membrii lui, oamenii din teritoriu. (...) Cel mai dureros este faptul că acești oameni, care au fost alături de PPPDA în perioade grele, ACUM sunt ignorați, în favoarea celor care până acum au stat în tufișuri. În popor se zice: „Nu da pasărea din mână pe cioara de pe gard.” – cu acest îndemn vin către toți colegii mei care continuă să pună presiuni pe liderii din teritoriu ca să cedeze o oarecare funcție sau un oarecare loc pe listă în favoarea celor din tufișuri”, a mai spus Arina Spătaru. 

Reprezentanții Platformei DA nu au venit, deocamdată, cu o reacție referitor la aceste declarații. Amintim că recent și Stanislav Pavlovschi a renunțat recent la funcția de vicepreședinte al Platformei DA, invocând faptul că și-a atins obiectivele pentru care a venit în politică. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
11,06 °C
cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,5 m/s
Sun
16 °C
Mon
17 °C
Tue
17 °C
Wed
17 °C
Thu
16 °C

Curs oficial BNM 20 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3507 -0.0000
USD 17.4143 -0.0000
RON 4.0695 -0.0000
UAH 0.7026 -0.0000
RUB 0.2721 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău