Arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și administratorul unei companii de proiectare au fost reținuți în mai multe dosare de corupție

  • 28 Iulie 2021 13:55
Arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și administratorul unei companii de proiectare au fost reținuți în mai multe dosare de corupție

Arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și administratorul unei companii de proiectare au fost reținuți în mai multe dosare de corupție, anunță CNA.

Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție, acțiunile pretins ilegale ale acestora ar fi prejudiciat bugetul local cu sute de mii de lei.

În cadrul investigațiilor și acțiunilor de ancheta, s-a constatat că angajații  „Biroului de Proiectări, Prospecțiuni și Servicii „CriPSer”, subdiviziunea subordonată Consiliului raional Criuleni au creat o societate comercială cu aceleași atribuții, iar prin intermediul acesteia prestau servicii persoanelor fizice și juridice în detrimentul întreprinderii de stat. Astfel, prin înțelegere prealabilă cu arhitectul-șef al Consiliului, oamenii erau direcționați la societatea privată, iar contra unor sume de bani, oferite drept mită, obțineau actele și avizele pentru construcții.

Un control financiar al celor două entități a constatat că societatea privată a încasat, în câțiva ani, sume aproape triple față de subdiviziunea subordonată Consiliului, astfel prejudiciind bugetul local cu sute de mii de lei.

Ofițerii CNA și procurorii au efectuat astăzi percheziții la domiciliile și la birourile de serviciu ale administratorului întreprinderii și arhitectului-șef al raionului Criuleni. În urma acestora, cei doi au fost reținuți și escortați la CNA pentru audieri.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău