Arhiepiscopul Parisului ține mâine o slujbă la Notre-Dame

  • 14 Iunie 2019 11:55
Arhiepiscopul Parisului ține mâine o slujbă la Notre-Dame

Arhiepiscopul Parisului ține mâine o slujbă la Notre-Dame, pentru a arăta că celebra catedrală rămâne activă pe deplin, la două luni de la incendiul spectaculos care i-a distrus acoperișul.

Câteva zeci de persoane, mai ales preoți, vor participa la serviciul religios, iar portul căștii de protecție va fi obligatoriu, din motive de siguranță. France Presse notează că monumentul din patrimoniul UNESCO este încă în faza de consolidare, iar aproximativ o sută de muncitori continuă să lucreze la evacuarea molozului și stabilizarea structurii.

Șantierul cel mare va fi instalat în câteva săptămâni, dar, potrivit corespondentului RADIO ROMĂNIA, din donațiile anunțate pentru reconstrucția Catedralei Notre-Dame s-au concretizat până acum mai puțin de 10%. 

Din cele 850 de milioane de euro promise celor patru organisme desemnate cu strângerea de fonduri, doar 80 de milioane au fost virate până în prezent. Banii provin în special de la persoane particulare, care au făcut donații modeste în nume personal. Cât privește sumele colosale de sute de milioane de euro promise de câteva dintre familiile cele mai bogate din Franța, aceste fonduri sunt vărsate în etape, în funcție de devizele de construcție, ceea ce înseamnă că trimit banii când doresc pentru anumite lucrări.

Unul dintre motivele acestui mod de lucru ales de marii donatori ar fi să nu îi permită statului să obțină beneficii financiare prin plasarea unor sume atât de mari înainte de demararea efectivă a lucărilor la catedrală. Multe alte promisiuni, venite de la multe comunități locale, dar și de la persoane particulare, au fost retrase văzând succesul imens pe care l-au avut campaniile de strângere de fonduri și sumele mari promise de oamenii și companiile din toată lumea pentru recosntrucția Catedralei Notre-Dame din Paris, distrusă de incendiul de acum două luni.

sursa: rra

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7
Nori împrăștiați
Umiditate:93 %
Vint:1 m/s
Wed
13
Thu
15
Fri
15
Sat
15
Sun
15

Curs oficial BNM 26 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3244 0.0321
USD 17.7272 0.0335
RON 3.9914 0.0079
UAH 0.6595 -0.0028
RUB 0.2478 0.0013
Arhivă Radio Chișinău