Arhiepiscopul Parisului ţine mâine o slujbă la Notre-Dame

  • 14 Iunie 11:55
Arhiepiscopul Parisului ţine mâine o slujbă la Notre-Dame

Arhiepiscopul Parisului ţine mâine o slujbă la Notre-Dame, pentru a arăta că celebra catedrală rămâne activă pe deplin, la două luni de la incendiul spectaculos care i-a distrus acoperişul.

Câteva zeci de persoane, mai ales preoţi, vor participa la serviciul religios, iar portul căştii de protecţie va fi obligatoriu, din motive de siguranţă. France Presse notează că monumentul din patrimoniul UNESCO este încă în faza de consolidare, iar aproximativ o sută de muncitori continuă să lucreze la evacuarea molozului şi stabilizarea structurii.

Şantierul cel mare va fi instalat în câteva săptămâni, dar, potrivit corespondentului RADIO ROMĂNIA, din donaţiile anunţate pentru reconstrucţia Catedralei Notre-Dame s-au concretizat până acum mai puţin de 10%. 

Din cele 850 de milioane de euro promise celor patru organisme desemnate cu strângerea de fonduri, doar 80 de milioane au fost virate până în prezent. Banii provin în special de la persoane particulare, care au făcut donaţii modeste în nume personal. Cât priveşte sumele colosale de sute de milioane de euro promise de câteva dintre familiile cele mai bogate din Franţa, aceste fonduri sunt vărsate în etape, în funcţie de devizele de construcţie, ceea ce înseamnă că trimit banii când doresc pentru anumite lucrări.

Unul dintre motivele acestui mod de lucru ales de marii donatori ar fi să nu îi permită statului să obţină beneficii financiare prin plasarea unor sume atât de mari înainte de demararea efectivă a lucărilor la catedrală. Multe alte promisiuni, venite de la multe comunităţi locale, dar şi de la persoane particulare, au fost retrase văzând succesul imens pe care l-au avut campaniile de strângere de fonduri şi sumele mari promise de oamenii şi companiile din toată lumea pentru recosntrucţia Catedralei Notre-Dame din Paris, distrusă de incendiul de acum două luni.

sursa: rra

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
7,28 °C
cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,6 m/s
Sat
9 °C
Sun
15 °C
Mon
17 °C
Tue
17 °C
Wed
17 °C

Curs oficial BNM 21 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5200 -0.0000
USD 17.6396 -0.0000
RON 4.1166 -0.0000
UAH 0.7178 -0.0000
RUB 0.2751 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău