Arheologii din Egipt au descoperit 20 de sarcofage în apropriere de Luxor

  • 16 Octombrie 2019 18:06
Arheologii din Egipt au descoperit 20 de sarcofage în apropriere de Luxor

Arheologii din Egipt au descoperit alte 20 de sarcofage din lemn în apropiere de orașul antic Luxor, a anunțat Ministerul pentru Antichități din această țară, citat miercuri de BBC, preluat de Agerpres.

Sarcofagele, ale căror decorațiuni în culori vii sunt încă vizibile, au fost descoperite în necropola Asasif din orașul Teba, aflat pe malul stâng al Nilului.

Ele erau dispuse în două straturi suprapuse.

"Aceasta este una dintre cele mai ample și mai importante descoperiri" făcute în ultimii ani, a precizat Ministerul pentru Antichități din Egipt.

Mai multe detalii despre cele 20 de sarcofage vor fi prezentate într-o conferință de presă ce va fi organizată sâmbătă.

Cele mai multe dintre mormintele din necropola Asasif, aflată în apropiere de Valea Regilor, datează din timpul Perioadei Târzii a Egiptului Antic (664 î.e.n. - 332 î.e.n.).

Cu toate acestea, necropola găzduiește și morminte ce datează din prima parte a celei de-a 18-a dinastii egiptene (1550 î.e.n. - 1292 î.e.n.) din Noul Regat Egiptean, în care au domnit faraoni celebri, precum Amosis I, Hatșepsut, Tutmes al III-lea, Amenhotep al III-lea, Akhenaton și Tutankhamon.

Săptămâna trecută, Ministerul pentru Antichități a anunțat că arheologii egipteni au descoperit o străveche "arie industrială" pe malul stâng al complexului funerar de la Luxor.

Acea arie industrială conținea "clădiri pentru depozitarea și curățarea ustensilelor funerare, dar și numeroase obiecte din ceramică datând din timpul celei de-a 18-a dinastii egiptene", a dezvăluit același minister.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău