Arheologii au deschis un sarcofag vechi de 1.000 de ani, care ar putea adăposti rămășițele unui arhiepiscop

  • 04 Iunie 2019 18:53
Arheologii au deschis un sarcofag vechi de 1.000 de ani, care ar putea adăposti rămășițele unui arhiepiscop

Un grup de arheologi germani au deschis marți, în Mainz, un sarcofag care ar putea adăposti rămășițele unui arhiepiscop decedat în anul 1021, punând astfel capăt disputei referitoare la locul pe care a fost construită prima catedrală a orașului, potrivit DPA.

După ce capacul sarcofagului, având o greutate de circa 700 de kilograme, a fost ridicat cu o macara, experții s-au apucat rapid de treabă înainte ca expunerea la aer să afecteze conținutul sicriului. 

Sarcofagul a fost descoperit anul trecut în timpul unor săpături realizate la St John's Church din Mainz, oraș fondat de romani în primul secol î. Hr.. Biserica se află în prezent în administrarea congregației evanghelice din oraș.

Liderul echipei de cercetare, Guido Faccani, crede că sarcofagul ar putea conține rămășițele arhiepiscopului Erkanbald, ceea ce ar însemna că această biserică a fost prima catedrală ridicată în oraș. 

Arhiepiscopii de Mainz au condus, începând cu 1036, arhidioceza din actuala catedrală a orașului, St Martin's Cathedral.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău