Arestul la domiciliu în privința lui Vladimir Andronachi a fost prelungit pentru 30 zile

  • 17 Iulie 2023 13:23
Arestul la domiciliu în privința lui Vladimir Andronachi a fost prelungit pentru 30 zile

Luni, 17 iulie, judecătorul din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani a admis demersul procurorului și a prelungit măsura preventivă arestarea la domiciliu în privința inculpatului Vladimir Andronachi pentru 30 zile, până la 17 august, transmite Procuratura Generală.

Totodată, judecătorul a respins ca neîntemeiată cererea apărătorilor, privind constatarea încălcării drepturilor și libertăților fundamentale ale inculpatului la emiterea a unor acte procesuale în timpul urmăririi penale.

Anterior, la 11 iulie 2023, prin încheiere, judecătorul a respins ca neîntemeiat demersul procurorului privind transmiterea cauzei penale a inculpatului Andronachi spre conexare la o altă cauză penală (de învinuire a 3 inculpați) pendinte la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Anterior, partea apărării a depus o cerere prin care a solicitat transmiterea spre conexare a cauzelor penale, însă în ședința de judecată a renunțat la cererea depusă și a solicitat respingerea demersului procurorului.

Menționăm că, cele două cauze penale au legătură datorită aceluiași obiect de investigare, aceeași parte vătămată și cuantum al acțiunii civile, precum și același probatoriu. Conexarea cauzelor penale este necesară pentru buna înfăptuire a justiției și pentru investigarea infracțiunilor incriminate în ansamblu, precum și pentru optimizarea resurselor necesare în vederea soluționării obiective sub toate aspectele a cauzelor vizate. Însă, judecătorul a respins conexarea prin încheierea din 11 iulie 2023, care conform Codul de procedură penală nu poate fi contestată cu recurs.

Următoarea ședință în acest dosar va avea loc la data de 08 august 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău